Blogs

Een beetje LEAN en een beetje van mezelf….

Een beetje LEAN en een beetje van mezelf...

Als HR professional krijg je te maken met meerdere modellen en methodieken, theoretische kaders en tools om je werk goed uit te kunnen voeren. Een gereedschapskist vol met manieren om in te zetten wanneer het nodig is. Tussen verschillende disciplines bestaat uitwisseling van methodieken. Wat goed werkt in de GGZ, kan net zo goed werken in de begeleiding van medewerkers. Changemanagementtechnieken zijn net zo bruikbaar in de HR praktijk. Zo groeit de toolbox van HR professionals langzamerhand. LEAN technieken maken inmiddels ook onderdeel uit van het standaard pakket. (meer…)

Door Gerdia Slagman, geleden
Blogs

De kracht van kiezen

De kracht van kiezen

Het is niet gemakkelijk je baan te verliezen. Je raakt in een carrousel van emoties vanaf het moment dat je verneemt dat de organisatie waar je werkt in zwaar weer verkeert en dat maatregelen nodig zijn. Daarna kom je in een proces waarin je moet afwachten. Wat gaat men doen? Gaan er functies verdwijnen of verminderen en zo ja, zit jouw functie daarbij? Of gaan je vaste maatjes het veld moeten ruimen? Het is een proces waarin je “out of control” bent, het overkomt je, je moet er door heen. Je bent afhankelijk. En ondanks je emoties en de effecten die de maatregelen op je hebben, probeer je er het beste van te maken. (meer…)

Door Gerdia Slagman, geleden
Blogs

De glimlach van een leidinggevende

De glimlach van een leidinggevende

Toen ik jaren geleden als HR professional werkzaam was in de contactcenterbranche, wilde de algemeen directeur van het bedrijf dat mensen met een glimlach achter de telefoon zaten. Hij zei altijd dat je een glimlach kunt horen. We moesten daar een beetje om grijnzen. Hoe kon dat nou? Het fijne aan werken aan de telefoon was toch onder meer dat je gewoon je werk in je joggingbroek kon doen, desnoods met chagrijnig gezicht? (meer…)

Door Gerdia Slagman, geleden
Blogs

Weg met functioneringsgesprekken! Maar wat dan?

 

Weg met functioneringsgesprekken! Maar wat dan?

Weg met functioneringsgesprekken!” “Beoordelingsgesprekken; stop ermee!” “Zijn beoordelingsgesprekken een blok aan je been?” “Waarom beoordelingsgesprekken niet werken.” “Beoordelingsgesprekken moeten anders!” Een aantal titels van recente op LinkedIn. Ook ik deel regelmatig updates over dit onderwerp, waaronder “Gemeente Rotterdam krijgt personeelsgesprekken zonder vinkjes” en enige tijd geleden “Waarom het beoordelingsgesprek oude stijl niet werkt” (beiden van Xperthractueel.nl). Zelden had ik zoveel views gehad op een gedeeld artikel. Beoordelings- en functioneringsgesprekken raken ons blijkbaar enorm…..we vinden het lastig en vinden dat het ons te weinig oplevert. We hebben er ronduit een hekel aan! (meer…)

Door Gerdia Slagman, geleden
Blogs

Verdwijnt HRM door E-HRM?

Verdwijnt HRM door E-HRM?

In maart 2013 bezocht ik de seminar/workshop E-HRM = fun van HR Praktijk en Afas in Leusden. Een zeer goed verzorgde seminar met een flinke hoeveelheid informatie. En fun! Terugkijkend naar deze blog zie ik dat er nog steeds geluiden klinken dat HRM door E-HRM zal verdwijnen. (meer…)

Door Gerdia Slagman, geleden
Contact
Gerdia Slagman
gerdia@slagmanhrmtotaal.nl
06-18608736
Adres:
Jolkade 4, 2725 AB Zoetermeer
Gegevens
Bank NL43INGB0007382886
KvK 55938361
Meld je aan voor mijn Nieuwsbrief!
Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan en ontvang
1 x per kwartaal mijn bijzondere Nieuwsbrief